perjantai 27. marraskuuta 2015

Iski kiire tai laiskuus...

Nyt iski viikonloppua vasten kiire tai laiskuus tai joku muu hyvä tekosyy, sillä nyt ei ole eilisestä alkaen kukaan ehtinyt takkaa lämmittää, eikä edes tuomaan polttopuita sisälle...

Tällaisissa tilanteissa on erittäin kätevää vääntää lisää lämpöä IV-koneen kautta, sillä lattialämmityksen kautta viive olisi aika pitkä, kun lattialämmitys ei ole ollut päällä pitkiin aikoihin. En tiedä kauanko taloa voisi lämmittää näin, mutta jos ulkona lämpötilat huitelee +6C - +7C tienoilla, niin ilmeisen kauan pärjäisi ihan näinkin.

Aiemmissa blogipäivityksissä oli vähän pohdintaa siihen liittyen, miten paljon lämpöenergiaa siirtyy lämminvesivaraajasta IV:n esilämmityspatterin kautta huoneilmaan, ja näin ne lämpötilat eri mittauspisteissä meni tänä aamuna:

Varaajan kyljessä Oumanin säätölaitteen lämpötila-anturi ilmoittaa lähtevän veden lämpötilaksi +33C ulkolämpötilan ollessa +6. Jos ulkolämpötilassa tapahtuisi muutos, niin samassa suhteessa automatiikka osaisi muuttaa IV-piirin kiertoveden lämpötilaa lämmityskäyrän mukaisesti. Ihan se mukaan miten se sitten eri lämpötiloissa onkin säädetty.
 
IV-koneen esilämmityspatterilla lämpötila on samaan aikaan +30,7C. Siis patterin lämpötila sen ulkopinnasta mitattuna.


IV-koneen mittausten mukaan huoneisiin tulevan tuloilman lämpötila on +25,6C.

Keskikerroksessa huonelämpötilana on +21,4C. Ylimmässä kerroksessa oli noin yhden asteen verran lämpöisempää. Kellarin lämpötila en katsonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti