keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Toukokuun sähkönkulutus

Toukokuussa sähköä kului yhteensä 608,4 kWh.

Asumisaikana tämä taso on matalin ikinä, ainoastaan kesällä 2014 kesäkuun ja heinäkuun kulutus jäivät tämän alle, mutta silloin talossa ei vielä edes asuttu. Asumaan muutettiin syys-lokakuun vaihteessa 2014. Tähänastiset kk-kulutukset vuoden 2014 tammikuusta asti näyttää tältä:




Kuukausittaiset sähkönkulutukset 2014 alusta lukien.
 Jos katsotaan tämän kuun vuorokausikohtaisia kulutuksia, sitten käppyrät näyttävät tältä. Alin vuorokausikulutus ikinä oli 6.5.2016, jolloin sähköä kului 15,12 kWh. Juhlat ja vieraiden läsnäolo näkyy näissä pylväissä selvästi, ainakin jos on porukalla saunottu, ja lämmintä vettä on kulunut normaalia enemmän. Myös leivontaan käytetty kotitaloussähkö nostaa pylvään korkeutta kyseisenä päivänä, eli 14.5.2016 sähköä kului yht.30,62 kWh.

Toukokuun sähkönkulutukset ja lämpötilat vuorokausikohtaisesti.
Vuotta aikaisemmin toukokuussa sähköä kului 1122 kWh. Silloin lämmin vesi tehtiin suorasähköllä. Nyt se tehdään ilmavesilämpöpumpulla, ja säästöä vuoden takaiseen on tullut noin 45%. Ilmavesilämpöpumppu käy noin 2h per päivä, tai tarkemmin sanottuna 67 tuntia koko toukokuun aikana eli 31 päivässä. Vettä kului toukokuussa yhteensä 381 m3 eli 95,4 litraa per henkilö per vuorokausi. Poreallasta ei käytetty tässä kuussa muistaakseni kertaakaan. Siinä kuluu vettä aina noin 400 litraa per käyttökerta.

Toukokuun lopussa tuli muutaman päivän helleaalto, jonka vaikutus näkyi mm. yläkerran makuuhuoneen lämpömittarissa varsin selvinä lukuina:

Yläkerran makuuhuoneen lämpötila tänään iltapäivällä +27,0C.
Vuorokauden aikana korkein mitattu lämpötila on ollut +28,0C, ja
matalin lämpötila 18,5C.
Koneellista jäähdytystä ei ole vielä käytetty - ei edes IV-koneen "yöhuuhtelua" (eli että IV-kone olisi kovemmilla kierroksilla aina öisin). Nyt vuorokauden alimmat lämpötilat syntyvät siten, että myöhään illalla ennen nukkumaan menoa ylimmän kerroksen ulko-ovet (niitä on 4 kpl) avataan sepposen selälleen. Kun ulkolämpötila lähellä puoltayötä on pudonnut noin +15C tasolle, niin ristiveto jäähdyttää makuuhuoneetkin varsin nopeasti. Ja alle 20C lämpötilat tuntuu näissä helteissä oikein mukavalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti