perjantai 26. elokuuta 2016

Lediä suihkulähteeseen

Suihkulähdeprojekti alkoi minulle tärkeimmästä asiasta eli valaistuksen suunnittelusta. Tässä mielessä elokuun pimenevät illat ovat upeita, kun pääsee pihalla käyttämään ihan muutenkin pihavaloja.

Nyt löysin sitten kivan lelun, eli 5 metrisen LED-nauhan veden alaiseen käyttöön. Tältä se näyttää esim. täysinäiseen kastelukannuun tungettuna:

Paksumuovinen kastelukannunkin alkoi loistamaan.

Helppoa LED-nauhan löytyminen ei ollut. Googlella löysin, että Prismasta näitä saa - ja Järvenpään Prismassa piti olla. Ei kuitenkaan ollut, eli sinne päästyäni selvisi, ettei niitä ollut (sillä hetkellä) kuin Kemin Prismassa. Eli vähän turhan pitkä matka sinne...

Prisman myyjältä sain kuitenkin hyvän vinkin, että Kodin Terra Tuusulassa saattaisi näitä myydä. Joten sinne siis. Kävin Kodin terrassa valaistusosaston läpi, enkä löytänyt. Kodin Terrassa infossakaan ei näistä tiedetty. Mutta löysin kuitenkin itse puutatarhaosastolta suihkulähdepumppujen vierestä.

Ihan kivahan tällä LED-nauhalla oli leikkiä, siinä siis LED-pisteet on tavallaan valettu aivan kuin jonkin pehmeän geelin tai muovin sisään, eli näyttää tosiaan kestävän vettä ihan hyvin (jos ei heitä muuntajaa veteen, se ei todennäköisesti sitä kestä, vaikka se selvästi ulkokäyttöön näyttääkin suunnitellun).

Pakkauksen tekstejä.

Myyntipakkaus.

Eka testaus lattialla.

Sama ilman sähköä.
 


Koristekaivo (oikeasti salaojan tarkastuskaivo).
 
Koristekaivon pohjalla juomat kylmässä.

LED-nauhaa terassilla.


LED-nauhaa kukkapenkissä.

Sama toisesta suuntaa.

LED-nauhaa kivimuurin juurella.



LED-nauhaa kirsikkapuussa.


LED-nauhaa mansikkamaassa ison kiven juurella.

Tämä on nyt se, mitä oikeasti LED-nauhalla tavoittelen.
Suihkulähteen runko tulee traktorin renkaasta, ja LED-valo
valaiseen renkaan sisällä olevan vesimassan.
Rengas ei jää näkyviin, se peittyy allaskumin alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti