tiistai 1. syyskuuta 2015

Elokuun sähkönkulutus

Elokuussa kului reippaasti sähköä - yhteensä 1274 kWh. Lisäystä edellisestä kuusta eli heinäkuusta tuli 29,8%. Myös vedenkulutus oli kasvanut - se oli heinäkuussa 86 litraa per henkilö per vuorokausi, ja elokuussa 166 litraa, eli tässä kohtaa nousua prosenteissa 93,6%. Tässä sähkönkulutus päiväkohtaisina graafeina elokuussa ja heinäkuussa:

Sähkönkulutus elokuussa 2015.


Sähkönkulutus heinäkuussa 2015.
 
 
Miksi sähköä sitten meni elokuussa paljon enemmän? Ehkä yhtenä (pienehkönä) syynä oli syntymäpäiväjuhlien vietto, joka ainakin 3 päivän kohdalla näkyy selvänä kulutuspiikkinä. Mutta sitten samalla jos ja kun veden käyttö lisääntyy, niin näyttää lisääntyvän sähkönkulutuskin. Nämä varmaankin kulkevat käsi kädessä (eli osa käytetystä vedestä on ollut lämmintä vettä.
 
Kotitaloussähkön osalta eri mittauspisteissä ei ollut mitään normaalista poikkeavaa. Salaojapumppaamo kulutti elokuussa 1,4 kWh, ja tavallisesti se kuluttaa 1,5 - 2,0 kWh per kuukausi. Läppäreiden lataamisessa menee vähän enempi eli 3 kWh per kk. Pyykinpesukone kuluttaa noin 20 kWh per kk, ja iso TV noin 10 kWh per kk. Ilmanvaihtokone kuluttaa vähän yli 100 kWh joka kuukausi. Ulkovalaistuksessa ja lämpimän veden varaajassa (joka nyt toimii pelkästään sähköllä) ei ole erillistä mittausta.
 
Tähän mennessä - nyt kun on asuttu 11 kk, sähköä on asumisaikana kulunut yhteensä 15852,11 kWh. Jäähdytystä talossa ei vielä ole, eikä elokuussa ollut lämmitystäkään, takkoja ei käytetty, eikä lattialämmityksen kiertovesipumppu ollut päällä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti